30 januari 2015

Excursie Rotterdam mavo-3




‘From Rotterdam With Love’

In februari staat het vak KV1 (CKV) op het rooster van de leerlingen van Mavo-3. Het is al een jarenlange traditie op Jacob van Liesveldt dat deze lessen voorafgegaan worden door een introductie voor dit vak.

Dit jaar hebben we gekozen voor een bezoek aan de stad Rotterdam.

Rotterdam staat in de top tien van steden die je echt moet bezoeken van kranten uit de hele wereld. Rotterdam is een bruisende stad en heeft wat betreft architectuur ook veel te bieden.

Op het programma stond een bezoek aan de Kunsthal. Daar bezochten we de tentoonstelling Designing 007: Fifty years of Bond Style.
We zagen fragmenten uit Bond-films, informatie over de schrijver van de
Bond-verhalen, kleding in de Bond-films, de verschillende acteurs die James Bond gespeeld hebben, gadgets uit de films en een zaal met daarin een nagemaakt casino zoals we die ook zien in de Bond-films.
Je kon je goed voorstellen dat James Bond hier zomaar zou binnenlopen en zijn martini bestelt: ‘shaken, not stirred’.

Maar er is nog een andere hal te bewonderen in Rotterdam, de Markthal.
De Markthal trekt heel veel bezoekers vanuit de hele wereld en vandaag waren wij er ook.
De Markthal biedt, behalve een heel bijzondere architectuur, een keur aan allerlei etenswaar, bloemen, koffie-tentjes en groenten-en fruitkraampjes.

De leerlingen hadden een boekje met opdrachten. Opdrachten over de tentoonstelling, de beelden in het Museumpark, over de architectuur en over Streetfashion.

In de lessen CKV binnenkort komen we hier uitgebreid op terug.

We hebben nog iets om naar uit te kijken. In juni gaan we naar Antwerpen voor CKV.