1 februari 2011

Excursie Den Haag met mavo-4

Op 1 februari was het zo ver. De leerlingen uit 4-mavo van PENTA college Jacob van Liesveldt en PENTA college Bahurim gingen gezamenlijk met de docenten voor de jaarlijkse excursie beeldende vorming naar Den Haag. Deze excursie, en de opdrachten die aan de excursie zijn verbonden, maakt deel uit van het examenprogramma beeldende vorming in 4-mavo.

We vertrokken bijtijds want we hielden natuurlijk rekening met de files onderweg. Dit was een heel uitzonderlijke dag, want we hadden geen files. We kwamen ruim op tijd aan in Den Haag. Daardoor konden we voordat we naar het Escher-museum gingen ook nog een bezoek brengen aan het Mauritshuis (de keuze was eigenlijk een beetje Koud of Kunst, wat doen we? Het werd Kunst).

We hebben de schilderijen Het Meisje met de Parel en Gezicht op Delft van Vermeer bewonderd en ook de Stier van Potter geanalyseerd. Er is iets met die poten van die stier, het klopt niet, maar wat klopt er niet?

In het Escher-museum hebben de leerlingen aan de opdrachten voor het werkstuk gewerkt en ze zijn op de foto geweest. Wel een speciale foto. Klein wordt groot en groot wordt klein?