15 december 2014

Excursie Antwerpen havo-4 & atheneum-4

10 december zijn wij met de havo-4 klas naar Antwerpen geweest. Dit was een dag georganiseerd door het vak CKV. We moesten twee verschillende culturele activiteiten doen. Het MAS was verplicht en we konden daarna kiezen uit het Rubenshuis, de Barok/ Renaissance-wandeling en het Modemuseum/Graffiti.


11 september 2014

Kunstcircuit havo-4 en vwo-4 2014

Een nieuw schooljaar, een nieuw begin.
Beginnen in de bovenbouw van 4-havo en 4-vwo op Jacob van Liesveldt betekent een begin in het culturele Hellevoetsluis. Dinsdag 2 september kregen de leerlingen  uitleg over het CKV-introductieprogramma van deze dag. Op de fiets, in een groep, kunst en cultuur snuiven in Hellevoetsluis. En er zijn heel wat plaatsen waar dat kan.


15 juli 2014

Projectdag Klas 3: Oorlogsgeheimen

Als introductie op CKV in de bovenbouw hebben we met alle reguliere havo-3, havo/vwo-3 en vwo-3 de film Oorlogsgeheimen behandeld. Ze hebben lessen gehad over de ontwikkeling van een filmproces, keuzes die een regisseur soms moet maken om de film beter te maken, de invloed van filmmuziek en ethische dilemma's die kinderen van 14-15 soms hebben.

11 juli 2014

Projectdag Klas 2: Music!

Op 11 juli mochten alle tweedeklassers kiezen tussen verschillende workshops. Dansen, DJ spelen, zingen of ritmes slaan op een cajon; er was voor iedereen iets! Klik hier voor de rest van de foto's!



20 juni 2014

Excursie Antwerpen met mavo-3

Het regent selfies op school. Al fietsend, op het plein, in de aula en de gangen van de Jacob…selfies, selfies… Maar in de tuin van het Rubenshuis in Antwerpen rare gezichten trekken en foto’s maken? Dat is nieuw. Een opdracht voor het vak culturele en kunstzinnige vorming.

12 juni 2014

Excursie Efteling met Klas 2


Begin juni vertrokken er vele bussen richting Kaatsheuvel, voor het vak CKV-junior werd er een bezoek aan de Efteling gebracht met alle tweede klassen.